Stichting Randori

Stichting Randori houdt warm contact met leden tijdens de corona crisis!

Eén van de uitdagingen waar je als vereniging in deze crisis tegenaan loopt is het behouden van ledenbetrokkenheid. Door het gebrek aan contact is het erg lastig om je leden goed in beeld te houden. Stichting Randori in Klaaswaal gaat vindingrijk om met deze uitdaging en heeft een leuke manier bedacht om hierop in te spelen. Wij spraken judoleraar Marcel Dekker over hoe zij in deze periode actief blijven.

Bereikbaar en betrokken blijven: gebruik apps

Via verschillende apps en programma’s wordt er contact gehouden met leden. Voor volwassen leden organiseert Randori tijdens zijn reguliere lesuren in de avond een sessie via de ‘’Houseparty’’ app. Hierbij draait het om gezelligheid, een spelletje spelen met elkaar en vooral lol. Ook houden de leden elkaar op een leuke manier scherp.

’Wanneer bijvoorbeeld iemand chips eet moet deze burpees doen is de afspraak’

Daarnaast is Marcel bereikbaar voor Jeugdleden via Facetime. Marcel heeft een goede band met zijn leden en veel van de kids vinden het fijn om hun verhaal bij hem kwijt te kunnen. Gewoon even vertellen hoe het met hun gaat, dat ze goed hun best doen met schoolwerk thuis en dat hun mama de liefste juf van de wereld is. Of dat ze goed herstellen van een operatie en niet kunnen wachten tot ze weer de mat op kunnen.

’Veel van het gedrag van kinderen zie je straks weer terug op de judomat’

Door op de hoogte te blijven van hoe gaat met leden zorgt Randori ervoor dat de band met de leerlingen warm blijft en de judolessen straks weer op een fijne manier verlopen. De judoleraren van Randori zijn er in ieder geval klaar voor!

Paaspresentje

Juist omdat er vanuit de leden ook heel begripvol wordt gereageerd en zij Randori massaal blijven steunen zijn er voor pasen paaseieren rondgebracht. Dit was ook gelijk een leuk contactmoment door op 1,5m afstand even met elkaar te kunnen kletsen. De waardering van Randori voor de wijze waarop leden met deze situatie omgaan is dan ook groot.

Online aanbod

Buiten het regelmatige bel-contact zet Stichting Randori zich ook in om leden in beweging te houden. Via WhatsApp worden er verschillende challenges opgezet waarbij bijvoorbeeld 100 push-ups gedaan moeten worden binnen een bepaalde tijd. Ook wordt er elke dinsdag een live bootcamp gedeeld via WhatsApp voor de leden. Ouders die op zoek zijn naar beweegaanbod voor hun kinderen kunnen terecht op de Facebook pagina van Stichting Randori. Hier worden met regelmaat allerlei oefeningen en uitdagingen gedeeld die door bijvoorbeeld de Judobond en collega’s zijn ontwikkeld.

Samen doen!

Kortom, een mooi voorbeeld van warm ledencontact en een club die zich met enthousiasme en passie ook tijdens de corona crisis blijft inzetten. Wil je meer weten over hoe Heeft jouw vereniging ook een mooi voorbeeld van hoe om te gaan met deze uitdagingen? Of heb je vragen en/of behoefte aan ondersteuning? Kom met ons in contact!


Last modified: Thursday, 7 May 2020, 2:22 PM